ŚNIADANIA
sobota-poniedziałek w godzinach 9:00 – 11:30.
-
Szakszuka z dwoma wegańskimi „jajkami”, podana z chrupiącym pieczywem (GF)
To popularne na Bliskim Wschodzie danie z papryki, pomidorów i cebuli jest idealne na rozpoczęcie dnia. Smakowite, aromatyczne i zjawiskowo zaprezentowane w towarzystwie jajka z… No właśnie, może spróbujesz zgadnąć, z czego zrobiliśmy wege jajo? W wersji bezglutenowej serwujemy
34 zł -
Omlet z farszem z cukinii, papryki, rukoli, pieczarek, podany z pesto bazyliowym i sosem Romanesco GF
Delikatny omlet z mąki gryczanej, ryżowej i z cieciorki wspaniale komponuje się z miksem warzyw, a dwa dodatkowe sosy dodają temu daniu głębię smaku. To cudo cieszy zarówno oczy, jak i podniebienie!
36 zł -
Bagietka z marynowanym jackfruitem, pieczarkami, paprykowym humusem, karmelizowaną cebulą, ogórkiem, pomidorem i sałatą
39 zł -
Bagietka z wegańskim serem a la Camembert, pieczoną gruszką, orzechami włoskimi, pietruszkowym humusem i rukolą
39 zł
-
Tofucznica na cebuli ze szczypiorkiem, podana z sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych, pesto bazyliowym i chałką (GF)
36 zł -
Naleśniki z domowej roboty kremem czekoladowym, serkiem z nerkowców, bitą śmietaną z soczewicy, sosem truskawkowym i świeżymi owocami
36 zł -
Szef kuchni poleca
Gofr z wegańskim twarożkiem brzoskwiniowym, sosem wiśniowym, bitą śmietaną z soczewicy i świeżymi owocami GF
34 zł -
Duże ciastko z płatków owsianych z cukinią, bananami i czekoladą GF
10 zł -
Wegański makaronik z Monsieur Armand GF
Tego w Polsce jeszcze nie było! W 100% roślinne makaroniki wykonane z pieczołowitością i miłością przez Armanda, francuskiego cukiernika, który od lat zajmuje się tworzeniem tych cud. Do wyboru aż sześć smaków.
8 zł
✻