ŚNIADANIA
Codziennie w godzinach 9:00 – 12:00.
-
Szakszuka z dwoma wegańskimi „jajkami”, podana z paprykowym humusem i chałką (GF)
To popularne na Bliskim Wschodzie danie z papryki, pomidorów i cebuli jest idealne na rozpoczęcie dnia. Smakowite, aromatyczne i zjawiskowo zaprezentowane w towarzystwie jajka z… No właśnie, może spróbujesz zgadnąć, z czego zrobiliśmy wege jajo? W wersji bezglutenowej serwujemy szakszukę bez pieczywa.
34 zł -
Omlet w stylu greckim GF
Delikatny omlet z mąki gryczanej, ryżowej i cieciorki wspaniale komponuje się z sosem Tzatziki, świeżymi pomidorami, ogórkiem, rukolą, czarnymi oliwkami i wegańską fetą, odżywiając przy tym zarówno ciało jak i duszę.
36 zł -
Chałka z marynowanym jackfruitem, pieczarkami, paprykowym humusem, karmelizowaną cebulą, ogórkiem, pomidorem i sałatą
36 zł
-
Tofucznica na cebuli ze szczypiorkiem, podana z sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych, pesto bazyliowym i chałką (GF)
36 zł -
Naleśniki z domowej roboty kremem czekoladowym, serkiem z nerkowców, bitą śmietaną z soczewicy, sosem truskawkowym i świeżymi owocami
36 zł -
Szef kuchni poleca
Gofr czekoladowy z wegańskim twarożkiem z nerkowców, sosem wiśniowym, bitą śmietaną z soczewicy i świeżymi owocami GF
34 zł -
Wegański makaronik z Monsieur Armand GF
Tego w Polsce jeszcze nie było! W 100% roślinne makaroniki wykonane z pieczołowitością i miłością przez Armanda, francuskiego cukiernika, który od lat zajmuje się tworzeniem tych cud. Do wyboru aż sześć smaków.
8 zł
✻