Jak stworzyć zgrany zespół w restauracji
Dzisiaj będzie trochę o zespole w Mannie, bo uważam, że jest naprawdę wyjątkowy i rzeczywiście troszczy się o naszych gości. Co więcej, uważam że zgrany zespół w restauracji to klucz do wieloletniego sukcesu.
Poprzednie doświadczenia
Odkąd mieszkam w Polsce, poznałam dziesiątki, jeśli nie setki pracowników restauracji. Czasami dlatego, że sama zagaduję, gdy jestem gdzieś zjeść. Czasami pytam o referencje dotyczące pracowników i tak się poznajemy. Czasami po prostu dlatego, że wspieramy się nawzajem, pożyczając sobie przysłowiowy cukier.
Moja wizja zgranego zespołu w restauracji
- „wejdą ci na głowę!”
- „Będą kraść i nawet się nie obejrzysz, a stracisz wszystko.”
- „To brzmi super, ale w Polsce nikt tego nie doceni.”
- „Nie upilnujesz ich.”
Jak wyszło?
Co zatem zrobić, by zespół w restauracji troszczył się o gości? Najpierw trzeba się zatroszczyć o zespół! W Mannie wychodzi to wspaniale, co zresztą potwierdzają nasi goście. Nie bez powodu jesteśmy najlepszą restauracją w Gdańsku, i to spośród prawie 800 lokali! (według portalu TripAdvisor).
P.S. Jeśli zaciekawił Cię ten tekst, sprawdź także co sądzę o szkoleniach sprzedażowych.
+ Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj swój komentarz